میزان بارشهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه ۱۳۹۹ تا آخر شهریور۱۴۰۰) تا ۲۰ خردادماه به رقم ۱۲۹.۷ میلیمتر رسید که در مقایسه با دوره بلندمدت ۵۲ ساله با کاهش ۴۱.۵ درصدی همراه شده و این درحالی است که میزان مصرف آب نسبت به پارسال رشد ۱.۲ درصدی یافته است.
استان مازندران هم امسال مانند بیشتر استان های کشور با کمبود بارش نسبت به سالهای گذشته مواجه شده است اما وضعیت خاص این استان به لحاظ مصرف بالای آب برای کشت اصلی استان یعنی برنج موجب شده این استان نسبت به استانهای دیگر آسیب پذیرتر باشد.
یک پژوهشگر منابع آب ضمن تشریح پدیده خشکسالی انساننهاد گفت: درحال حاضر کشور ما در مرحله حاد بحران آبی قرار دارد و علاوه بر از دست رفتن تالابها، سطح آبهای زیرزمینی نیز طی سالیان اخیر به دلیل اضافه برداشتها تغییرات کاهشی شدیدی یافته است.
یک کارشناس حوزه آب گفت: در حوزه هیدروپالیسی ما در حوضه آبریز سیروان و عراق بالادست هستیم و در حوضه کرخه که آب وارد خوزستان و هورالعظیم میشود و همچنین هیرمند و هریررود پایین دست هستیم. اینها مسائلی هستند که دیپلماسی آبی و راه حلهای بلندمدت را میطلبد.
نتایج یک افکارسنجی آنلاین در ایرنا نشان می دهد: اکثریت قریب به اتفاق شهروندان (۸۰.۶ درصد ) معتقدند خشکسالی به میزان «زیاد» می تواند سبک زندگی مردم را تغییر دهد. همچنین ۸۱.۹ درصد پاسخگویان « زیاد» نگران کم آبی هستند.
نهادهای صنعتی، برخی موانع تولید و توسعه را قوانین نظارتی محیطزیست دانستهاند؛ استنباطی که با توجه به شرایط شکننده و بحرانی آلودگی هوا، کمآبی و فرونشست، طبیعت ایران را بیشتر از پیش قربانی توسعه ناپایدارخواهد کرد.
بحران آب چندین سال است که مهمان ناخوانده ایران شده، مهمانی که در سالهای تر خوش سفر و در سالهای خشک بسیار بد سفر می شود و ۱۴۰۰ ظاهرا از آن سالهای خشک و بی آبی است که حتی شائبه جیره بندی آب را هم ایجاد کرده است.
کم بارشی و به تبع آن کمبود منابع آب و خشکسالی از پدیدههایی است که سرزمین ایران در طول تاریخ با آن نا آشنا نبوده است و در سال جاری هم با این معضل مواجه هستیم. با این حال کاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکنون در برنامههای خود به موضوعات محیط زیستی مانند آب اشارهای نکردهاند. در این شرایط یک کارشناس آب ضمن هشدار نسبت بحران خشکسالی ...
در حال حاضر دست کم در اروپا، مساله محیط زیست به یکی از مهم ترین چالش ها و اولویت های سیاستمداران تبدیل شده است. هر چند که درعمل، بهبود وضعیت حتی در کشورهای غربی بصورت ملموس برای مبارزه تغییرات اقلیمی وجود ندارد.
یک استاد تمام دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی به تبیین چالشهای موجود در زمینه محیط زیست و اولویتهای دولت آینده در این حوزه پرداخت و گفت: ما نیازمند تقویت دیپلماسی محیط زیست در کشور هستیم. از سویی دیگر نباید رویکرد سیاسی به حوزه محیط زیست داشته باشیم.
وضعیت حوضههای آبریز کشور خوب نیست، حوضه شرقی که استان سیستان وبلوچستان را شامل میشود ۳۶ درصد کاهش بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت داشتیه در حوضههایی که کلانشهرهایی مانند تهران، کرج، اصفهان،قم و قزوین واقع شدهاند نیز ۳۶ درصد کمبود بارندگی گزارش شده، این یعنی کمآبی بیداد میکند.
زیست آنلاین: خبر های رسیده از جلسه یازدهم خرداد ماه کمیسیون زیربنایی دولت حاکی از آن است که مجددا بند به بند لایحه قانون آب توسط حاضرین در جلسه که نمایندگان بعضی از دستگاههای دولتی و همچنین فعالان محیط زیستی مورد کند و کاو و بحث و بررسی قرار گرفت.
آمارها نشان میدهد در۱۴ سال گذشته حدود ۷۴ میلیاردمتر مکعب آب بیشتر از حجمی که باید از سفرههای زیرزمینی برداشت میکردیم، بیرون کشیدیم که نتیجه آن کاهش چشمگیر منابع آبی است در حالی که پیشینیان ما با حفر قنات آب را حساب شده از دل زمین بیرون میآوردند، امروز خطر خشکی کشور را تهدید میکند.
زیست آنلاین:سرانه تولید برای مصرف آب شرب شهروندان تهرانی به رقم باور نكردنی 340 لیتر در شبانه روز رسیده که این عدد سه برابر سرانه مصرف كشورهای اروپایی، دو برابر سرانه مصرف جهانی و كمتر از دو برابر سرانه مصرف در سطح كشور است.
با توجه به شرایط جغرافیایی و اقلیمی کشور، بحران آب از دیرباز وجود داشته و واژگانی چون کمبود آب، کاهش بارش، خشکسالی، بهینه سازی مصرف آب برای مردم این سرزمین واژگانی نامأنوس نبوده اند. امسال هم با کاهش سطح بارش و فرا رسیدن فصل تابستان شاهد خیز مجدد این بحران خواهیم بود و یکی از مهمترین مباحث در این باره، بهینه سازی مصرف آب است که نباید با رویکردی سطحی ...
رییس کمیته ارزیابی سیلاب کمیته ملی سدهای بزرگ ایران گفت: بررسی آمارِ میزان تخلیهِ آب از چاهها نشان میدهد که علیرغم افزایش تعداد چاههای حفاری شده در طی یک دهه اخیر، مجموع آب تخلیه شده افزایش نیافته است! یعنی این که دیگر آب بیشتری برای تخلیه از چاهها وجود ندارد و به عبارتی کفگیر به تهِ دیگ خورده است.
اکنون دیگر قطعیست که سال آبی جاری، دوره ای با میزان بارش به شدت محدود بوده و تابستانی سخت، از منظر تامین آب مورد نیاز، پیش روی ماست. اگر چه مشارکت عموم در مدیریت مصرف در هر زمانی مهم است؛ اما در چنین شرایط خشک و کم آبی، ضرورتی دوچندان پیدا می کند.
مشارکت در مدیریت گذر از دوره های پیک مصرف، در بستری از آگاهی و حساسیت راجع به موضوع آب و طور کلی تر ...
زیست آنلاین: ویروس کرونا بسیار هوشمند است. خوب میداند به کجا حمله کند و چطور نفس فرد مبتلا را بگیرد. انسان بدون غذا و حتی آب میتواند چندین روز به زندگی ادامه دهد ولی بدون هوا، فقط چند دقیقه کافی است تا جان به جان آفرین تسلیم گردد. این موضوعی است که کرونا خوب بلد است و بجایی حمله میکند که کمتر راه فراری از آن میسر است.